dimecres, 7 de maig del 2014

PAUTES PER FER EL COMENTARI



1. Fes la fitxa tècnica

  • Director William Joyce, Brandon Oldenburg
  • Guió William Joyce
  • Productors Lampton Enochs, Alissa Kantrow Trish, Farnsworth-Smith
  • Música John Hunter
  • Any de producció i nacionalitat 2011 Estats Units
  • Duració 15 minuts
  • Gènere Animació


2. Descriu
Sinopsi de l’argument: Qui és el protagonista, què li passa, quan, on,...
Animació
Música
La història compta amb el personatge principal de Morris Lessmore . El curt comença amb Morris escrivint un dels seus relats al balcó de l' hotel on es troba, quan de sobte és atrapat per un huracà que el porta a un món en blanc i negre .
Es desperta damunt d'un llibre gegant on tot sembla inanimat , poc després se li acosta un llibre que si que té color i li diu que el segueixi . El llibre el porta fins a una casa de colors amb prestatgeries plenes de llibres que es mouen i que al seu torn són molt colorits . Morris decideix quedar-se a aquesta casa a viure i cada vegada que llegeix un llibre, el personatge principal es troba millor i més entusiasmat .
Un cop acaba la seva novel·la ja ancià decideix tornar a casa quan molts llibres el comencen a envoltar i ell rejoveneix tornant a l'edat de quan va començar a escriure la seva novel · la. Ja a casa, amb la mateixa edat que tenia, se li acosta una nena que no tenia color i ell creu que la millor manera de veure-la amb color és regalant-li la seva novel·la perquè la llegeixi, i en el moment que li dóna el llibre la nena comença a recuperar el color .
Per a la seva realització, els creadors van emprar diversos estils d'animació, inclosos el stop motion, les imatges generades per ordinador i l'animació tradicional. L'aspecte dels personatges i els escenaris semblen de plastilina, i la música i els sons són perfectes ja que ens ajuda  ha endinsar-nos en la història.


3. Opina
Missatge que vol transmetre
Efecte que t’ha causat


El missatge d'aquest curt-metratge és molt evident, el que volien plasmar és tot el bo que comporta la lectura. Ens ajuda a tenir millor imaginació, podem viure i experimentar tot tipus d'emocions, en general podem gaudir molt llegint.
L'efecte que m'ha causat és molt positiu ja que és una mostra audiovisual que ens aporta tota la part bona de la lectura. És veritat que compleixen les expectatives que es  produir al públic les ganes de llegir i de gaudir amb això i al seu torn d'una manera molt aconseguida. En general, el curt-metratge és molt bonic, està molt ben treballat en tots els àmbits i molt aconseguit per durar quinze minuts.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada